Tarhanalı Atıştırmalıklar

Tarhanalı Atıştırmalıklar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarhanalı Atıştırmalıklar için

Malzemeler

  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 1 yumurta 
  • 4.5 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1.5 yemek kaşığı tarhana 
  • 2 tavuk göğüs eti 
  • 5-6 dal biberiye 
  • 2 soğan 

Kaplaması için

  • 1 su bardağı toz tarhana 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Tarhanalı Atıştırmalıklar

Nasıl Yapılır

  1. Maden suyu, yumurta, un ve buğday nişastasını bir kapta hafifçe çırpın. Tarhanayı ekleyip karıştırın. Tavuk göğüs etini jülyen doğrayın. Soğanı halka şeklinde dilimleyin. 
  2. Jülyen doğradığınız tavuk göğüs etlerini, biberiye dallarını ve soğan halkalarını bu karışıma batırın. Kaplaması için; toz tarhanayı geniş bir kaba alın. Maden sulu karışıma batırdığınız malzemeleri sırasıyla alarak tarhana ile kaplayın. 
  3. Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Tarhana ile kaplanmış malzemeleri  kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo