Croque Monsieur
22 Kasım 2024

Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan croque monsieur, jambon, peynir ve poşe yumurta ile hazırlanır. Kimi zaman yumurta güzelce çırpılarak tost ekmeğine yedirilir. Fransa'da geç kahvaltılar için tercih edilen bu yemek, aynı zamanda sokak lezzeti olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, croque monsieur için tarif detaylarına geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla French toast tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Croque Monsieur için

Malzemeler

  • 6 dilim tost ekmeği
  • 6 dilim cheddar peyniri
  • 3 dilim dana jambon
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 6 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam rendelenmiş muskat
Croque Monsieur

Nasıl Yapılır

  1. Tost ekmeklerinin bir tarafına hardal sürün. Üzerine cheddar peyniri, jambon ve tekrar peynir ekleyin.
  2. Peynirin üzerini hardallı bir dilim ekmek ile kapatın. Bu işlemi üç tost için de tekrarlayın. 
  3. Tostları üçgen olacak şekilde ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin. 
  4. Bir kapta yumurta, süt, muskat ve tuzu güzelce çırpın. Hazırladığınız karışımı tostların üzerine dökün ve güzelce yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek 10 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo