Naneli Ve Bulgur Paneli Kuzu Pirzola

Naneli Ve Bulgur Paneli Kuzu Pirzola
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Naneli Ve Bulgur Paneli Kuzu Pirzola için

Malzemeler

  • 800 gr kuzu pirzola
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet nane
  • 2 yumurta
  • 150 gr ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı
Naneli Ve Bulgur Paneli Kuzu Pirzola

Nasıl Yapılır

Zeytinyağı, balzamik sirke, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiberi bir kapta karıştırın. Pirzolaları ekleyip iyice karıştırın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Bulguru sıcak su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Tuz, karabiber, kıyılmış nane rendelenmiş limon kabuğu, şeker ekleyip harmanlayın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra bulgur karışımına bulayın. 30 dakika derin dondurucuda bekletip kızgın yağda kızartın ve sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo