Brezeln Mıt Obatzda

Brezeln Mıt Obatzda
03 Aralık 2024

Kremalı peynirin, hafif baharatlarla buluştuğu Obatzda ve sıcak, çıtır Brezn ile Almanya'nın tadını evinize taşıyın. Hem gözlere hem de damaklara hitap eden bu tarif, sofralarınıza geleneksel bir şıklık katacak! İşte Brezeln mıt obatzda tarifi:

Kakaolu Bretzel Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Brezeln mıt obatzda kaç kaloridir?

Bir porsiyon Brezeln mıt obatzda 420 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Brezeln Mıt Obatzda için

Malzemeler

Obatzda için:

  • 200 gr yumuşak beyaz peynir (tercihen Camembert veya Brie)
  • 100 gr lor peyniri veya süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 küçük soğan 
  • 1 tatlı kaşığı hardal 
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 2-3 yemek kaşığı taze doğranmış frenk soğanı veya maydanoz

Brezn (pretzel) için: 

  • 500 gr un
  • 1 paket kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 300 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı karbonat
  • Tuz 
Brezeln Mıt Obatzda

Nasıl Yapılır

  1. Obatzda tarifi için; Beyaz peyniri bir kasede çatalla ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
  2. Lor peyniri veya süzme yoğurdu ve tereyağını ekleyin, karıştırarak iyice harmanlayın.
  3. İnce doğranmış soğanı, hardalı, paprika ve kimyon ekleyin. Karıştırın.
  4. Karışıma tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  5. Son olarak taze doğranmış frenk soğanı veya maydanozu ekleyin ve karıştırarak güzelce harmanlayın.
  6. Hazırladığınız Obatzda'yı bir servis kasesine alın, buzdolabında yaklaşık 30 dakika soğutun.
  7. Brezn (Pretzel) tarifi için; Bir kaba 500 gr unu eleyin ve ortasında bir çukur açın.
  8. Kuru mayayı ılık suya ekleyin ve karıştırarak mayayı çözün.
  9. Ardından tereyağını ve sirkeyi ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. 
  10. Hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun. Hamurun elastik ve pürüzsüz olmasını sağlayın.
  11. Hamuru üzerini örterek 30-45 dakika kadar mayalandırın.
  12. Hamur mayalandıktan sonra tekrar yoğurun.
  13. Küçük parçalar koparıp her birini uzun şeritler haline getirin. Şeritleri Brezn şekli vermek için, uçları birbirine bağlayarak çevirin.
  14. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Suda 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin.
  15. Hazırladığınız Brezn'leri bu karışıma sırayla atın ve 30 saniye kadar haşlayın.
  16. Haşladığınız Brezn'leri bir kevgirle sudan alıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine susam serpiştirin.
  17. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin, altın rengini alana kadar.
  18. Fırından çıkan sıcak Brezn'lerin üzerine tuz serperek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Obatzda'nın yanında tuzlu krakerler veya baharatlı cipsler ile servis edebilirsiniz.
  • Doyurucu hale getirmek isterseniz, yanında ızgara et veya tavuk gibi proteinli yemekler ile servis edebilirsiniz.
  • Yanında çeşitli turşular, krakerler ve farklı soslar sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Obatzda tarifinde Camembert veya Brie gibi yumuşak ve kremamsı peynirler kullanmak, peyniri daha kolay ezip pürüzsüz bir kıvam elde etmenizi sağlar. Peynirin taze olmasına dikkat edin, böylece daha iyi bir lezzet elde edersiniz.
  • Hamuru yoğururken, suyu azar azar ekleyerek hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam almasını sağlayın. Hamur fazla sert olursa, Brezn’ler pürüzlü ve sert olabilir.
  • Brezn, fırından çıktıktan hemen sonra en lezzetli şekilde yenir. Taze pişmiş ve hafif ılımış Brezn, daha yumuşak iç yapıya ve çıtır dış yüzeye sahip olur. Fırından çıkardığınızda üzerini ince bir bezle örtüp, biraz beklemek hamurun nem kaybetmesini engeller.
  • Obatzda, soğutulmuş olarak servis edilmelidir. Hazırladıktan sonra en az 30 dakika buzdolabında bekletmek, tatların daha iyi karışmasını sağlar ve mezeye daha lezzetli bir doku kazandırır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo