Kiraz Şekerlemeler

Kiraz Şekerlemeler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kiraz Şekerlemeler için

Malzemeler

  • 3
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 bardak bütün fındık
  • 1 bardak kiraz sapı

Üzeri için

  • 1.5 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 2 çay bardağı toz şeker
Kiraz Şekerlemeler

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Un ,kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, 2 yumurta, yoğurt, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu hamur yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Unlu karışımı ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar koparın ve fındık tanesi ortada kalacak şekilde avucunuzda yuvarlayın. Kiraz sapını hamura batırıp kiraz şeklinde toparlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Çukur bir kapta kırmızı gıda boyası ile 1 bardak suyu iyice karıştırın. Soğuyan kurabiyeleri teker teker boyalı suya batırdıktan sonra toz şekere bulayın. Servis kasesine alıp taze yeşil yapraklarla süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo