- Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Un, tuz, maya, pul biber, zeytinler ve kavrulmuş soğanı bir kasede harmanlayın. Üzerine ılık suyu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ve su miktarını artırın.
- Unlanmış tezgahta hamuru 5 dakika yoğurun. Üzerine nemli temiz bir bez örterek 40 dakika bekletin.
- Baton kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru tekrar yoğurup kalıba yerleştirin. Üzerine bez örterek kabarıncaya kadar bekletin.
- Hamurun üzerine bıçakla çizikler atıp 220 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Zeytinli Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Ekmek hamurunu hazırlarken mayanın daha kısa sürede çözünmesi için bir çay kaşığı toz şeker ekleyin.
- Ekmek hamuru, iki katına çıktığında tekrardan yoğurarak şekil verebilirsiniz.
- Hazırladığınız ekmekleri fırına atmadan önce 20 dakika daha dinlendirin.
1 Porsiyon Zeytinli Ekmek Kaç Kaloridir?
- Zeytinli ekmeğin bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Karbonhidrat, yağ ve potasyum değeri yüksektir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Teşekkür ederiz.