Kabak Çiçeği Tempura

Kabak Çiçeği Tempura
14 Eylül 2022

Tempura, Japon mutfağında derin yağda kızartma anlamına gelen bir terim. Kabak çiçeklerini sodalı una bulayarak yapılan bu tarifte en önemli nokta taze kabak çiçekleri bulabilmeniz olacaktır. Çiçekler taze ve açıkken mezenin formu çok güzel görünecek ve çok daha güzel pişecektir.

Karides tempura ve kereviz tempura tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kabak Çiçeği Tempura için

Malzemeler

  • 12 adet kabak çiçeği (Kişi bası 3 adet)
  • 2,5 yemek kaşığı beyaz un
  • 1/2 sise maden suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Sos için

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dereotu (İnce kıyılmış)
Kabak Çiçeği Tempura

Nasıl Yapılır

  1. Un, soda ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Tavaya 2 parmak kalınlığında kızartma yağı koyun ve ısıtın. 
  2. Kızartma yağının pişirmeye uygun olup olmadığını anlamak için elde ettiğiniz unlu karışımdan bir damla damlatın, etrafında kabarcıklar oluşuyorsa yağınız pişirmeye hazır hale gelmiş demektir. 
  3. Tavayı çok kalabalıklaştırmadan kabak çiçeklerini unlu karışıma bulayıp her yüzünü altın rengini alana kadar pişirin. 
  4. Kızaran kabak çiçeklerini ilk olarak kağıt havlu üzerinde koyarak süzün. Tavanızın büyüklüğüne göre 2-3 seferde pişirebilirsiniz.
  5. Dereotu ve yoğurdu karıştırıp küçük bir kasede servis tabağının ortasına yerleştirin ve etrafına kabak çiçeklerini dizerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo