Ayvaz Akbacak’dan davet sofralarınız için şahane bir fava tarifi ile karşınızdayız. Bakla, pancar ve havyar ile hazırlanan havyarlı fava tarifini defterinize kaydedebilirsiniz.
Fava için tüm malzemeyi bir tencere alarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Blender yardımıyla püre haline getirin ve belli yoğunluğa ulaşınca bir süzgeçten geçirerek bir tepsiye alın.
Kalınlığını ayarladıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt ile kapatarak soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra bir kalıp yardımı ile ya da bıçakla istediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın.
Kırmızı pancarı haşladıktan sonra soyun ve ince şerit halinde koparmadan keserek favanın üzerine gül şeklinde yerleştirin.
Siyah havyar ve taze fesleğeni arzu ettiğiniz şekilde yerleştirin ve grissini ile birlikte servis edin.
Teşekkür ederiz.