Havyarlı Fava

Havyarlı Fava
25 Ekim 2024

Ayvaz Akbacak’dan davet sofralarınız için şahane bir fava tarifi ile karşınızdayız. Bakla, pancar ve havyar ile hazırlanan havyarlı fava tarifini defterinize kaydedebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havyarlı Fava için

Malzemeler

  • 500 g kuru bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 dal kereviz sapı
  • 1 demet dereotu
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı siyah havyar
  • 1 adet kırmızı pancar
  • 3 yaprak taze fesleğen
  • 1 adet grissini
Havyarlı Fava

Nasıl Yapılır

  1. Fava için tüm malzemeyi bir tencere alarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Blender yardımıyla püre haline getirin ve belli yoğunluğa ulaşınca bir süzgeçten geçirerek bir tepsiye alın.
  2. Kalınlığını ayarladıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt ile kapatarak soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra bir kalıp yardımı ile ya da bıçakla istediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın.
  4. Kırmızı pancarı haşladıktan sonra soyun ve ince şerit halinde koparmadan keserek favanın üzerine gül şeklinde yerleştirin. 
  5. Siyah havyar ve taze fesleğeni arzu ettiğiniz şekilde yerleştirin ve grissini ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo