Fıstıklı Börek

Fıstıklı Börek
02 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Börek için

Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 100 g kaymak
  • 200 toz Antep fıstığı

Üzeri için

  • Bal
Fıstıklı Börek

Nasıl Yapılır

  1. Baklava yufkalarını tezgaha yayıp erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. İrmik ve sütü bir sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın. İrmikli harcı yufkaların üzerine yayın. Sırasıyla kaymak ve toz Antep fıstığını da ilave edip rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi içinde döndürerek gül şekli verin. 
  2. Fıstıklı gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine bal gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo