Közlenmiş Sebzeli İsli Tart

Közlenmiş Sebzeli İsli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Közlenmiş Sebzeli İsli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 g soğuk tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 200 g rendelenmiş isli Çerkez peyniri
  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
Közlenmiş Sebzeli İsli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için un, tuz ve soğuk tereyağını kum gibi oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotu çalışmaya devam ederken soğuk suyu ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotunu çalıştırmaya devam edin. Toparlanmaya başlayan hamuru yağlı kağıt üzerine alın. Elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırarak yassılaştırın. Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. 
  2. Dinlenen tart hamurunu iki bezeye ayırın. Bir bezeyi ince açıp yağladığınız bir tart kalıbına yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla çok az zeytinyağı sürüp sırasıyla rendelenmiş isli Çerkez peyniri, küp doğradığınız közlenmiş patlıcanlar ve jülyen doğradığınız közlenmiş kırmızı biberleri yerleştirin. İkinci bezeyi de ince açıp sebzelerin üzerine kapatın. Zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp hamurun üzerine sürün. Bir çatalın arkasıyla hamura delikler açarak şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo