Kestane Kremalı Elmalı Tart

Kestane Kremalı Elmalı Tart
23 Şubat 2023

Enfes kremasıyla ağızda dağılan, tam kıvamında elmalı tart tarifi ile karşınızdayız. Kestaneli kreması ve yumuşacık hamuru ile çayın yanına çok yakışan elmalı tartı, mevsimin en taze elmalarıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

Tarte tatin ve orman meyveli tart tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kestane Kremalı Elmalı Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 125 g tereyağı (Soğuk)
  • 60 g pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

Kreması için

  • 500 g kestane
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı krema

Üzeri için

  • 6 adet elma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
Kestane Kremalı Elmalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için un, pudra şekeri ve tereyağını robottan geçirin. Kum tanesi halini alınca azar azar soğuk su ekleyip karıştırın. Hamur toparlandığında streç filme sarıp buzdolabında bekletin.
  2. Kestanelerin kenarlarını çizin ve soğuk suya koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve yaklaşık 15 dakika pişirip suyunu süzün.
  3. Pişen kestaneleri ayıklayıp tekrar tencereye alın, toz şeker ve su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
  4. Pişen kestanelere kremayı ekleyin ve blender’dan geçirip püre haline getirin.
  5. Tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında açın ve tart kalıbına yerleştirin. Hamurun tabanını çatal yardımıyla delin ve hazırladığınız kremayı koyun.
  6. Elmaları soyup dilimleyin ve kremanın üzerine dizin. Eritilmiş tereyağını sürün, toz şeker ve tarçın serpin. Tartı 15 dakika buzdolabında bekletin.
  7. Daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında, 40-45 dakika elmalar yumuşayıp tart kızarana kadar pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde bekletin. Ilık ya da soğuk, dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo