Kıymalı Ve Cevizli Tart

Kıymalı Ve Cevizli Tart
18 Eylül 2020

Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilen tart çeşitleri, dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, kıymalı ve cevizli tart tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıymalı Ve Cevizli Tart için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 150 g soğuk tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı ve cevizli tart iç harcı için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 100 g iri kırılmış ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Kıymalı Ve Cevizli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Un, yumurta sarısı, küçük kesilmiş tereyağı, tuz ve soğuk suyu hamur yoğurma kabına alın. Malzemeler özleşene kadar hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 45 dakika bekletin.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtıp kıymayı ekleyin ve orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Ceviz içi ve baharatı ekleyip tatlandırın. Harcı ocaktan alıp ılıması için bir kenarda bekletin.
  4. Tart hamurunu içi yağlanmış 23 cm çapında tart kalıbına yayın. Kıymalı harcı hamurun üzerine ekleyin. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Kıymalı ve cevizli tartı, hafif ve pratik bir şekilde hazırlanan rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kıymalı ve Cevizli Tartın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kıvamını tutturabilmek için, tarifteki malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.
  2. Hamurun çıtır ve kokusuz olması için margarin kullanmaktan kaçının. Onun yerine tereyağı tercih edin.
  3. Tart hamurunu malzemelerle harmanlanması için, 20 dakika dinlendirin.
  4. Tart kalıbının altına yağlı kağıt serin veya tereyağı sürün. Bu sayede piştikten sonra çıkarmanız daha kolay olacaktır.

1 Porsiyon Kıymalı ve Cevizli Tart Kaç Kaloridir?

  1. Beyin sağlığını korumasıyla bilinen kıymalı cevizli tartın bir porsiyonu, yaklaşık 285 kaloridir. Özellikle B1 ve B2 vitaminleri bakımından son derece zengindir.

    Türk mutfaklarında sık sık tüketilen  tart tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, doğal meyvelerle sunulan şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo