Pide Hamuru

Pide Hamuru
29 Nisan 2024

Ev yapımı pide tariflerinde kullanabileceğiniz kolay pide hamuru nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Hazırsanız, pide hamuru tarifine başlayalım.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pide Hamuru için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
Pide Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Maya, tuz ve tozşekeri yarım bardak ılık suyla karıştırıp 10 dakika bekletin.
  2. Mayalı karışımı hamur yoğurma kabına alın. Eritilmiş ılık margarin ve kalan yarım bardak suyu ekleyin. Aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
  3. Hamuru top yapıp üzerini örtün. Ilık bir ortamda kabarıncaya kadar yaklaşık yarım saat bekletin. Pideleri hazırlamadan önce bir kez daha yoğurun.
    1. Afiyet olsun.
    2. Pide hamuru ile hazırlayabileceğiniz kıymalı pide veya peynirli pide tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Püf Noktası

Mayanın aktif hale gelmesi için ılık su ile mayayı karıştırmalısınız.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo