- Soğuk tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Un,
kakao, pudra şekeri ve tuzu büyük bir cam kaseye
alın ve karıştırın.
- Soğuk tereyağı parçalarını ekleyip
ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar
çatalla karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip hızlı
hareketlerle yoğurun.
- Yağlı kağıda sarıp buzdolabında
1 saat dinlendirin. Fırının ısısını 180 dereceye
ayarlayıp 20 dakika boyunca ısıtın. 23 cm
çapında tart kalıbının içini yağlayın.
- Hamuru 26
cm çapında açıp içi yağlanmış tart kalıbına elinizle
hafifçe bastırarak yayın. Üzerine yağlı kağıt yayıp
kuru bakliyat serpin.
- Sıcak fırında 25 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve bakliyatı tart hamurunun üzerinden
alın. Hamuru 8 dakika daha pişirin.
- Hamuru
fırından alıp soğutun. Tartın iç harcı için çikolatayı
küçük parçalar şeklinde kırın. Bir cam kase içine
alın. Kremayı tencerede ısıtın.
- Sıcak kremayı çikolata
parçalarının üzerine ekleyip çikolata eriyene
kadar karıştırın. Tart hamurunun içine çikolatayı
doldurun.
- Çikolata ılındıktan sonra buzdolabından
soğutun. Üzerine kurutulmuş goji berry’leri serpip
servis yapın.
Tart hamuruna eklediğiniz kakaoyu bitter çeşidinden tercih ederseniz damakta daha uzun süre kalan bir aroma elde edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.