- Unu hamur yoğurma kabına alıp tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp oklava ile yufka şeklinde açın.
- Yufkaları sacın üzerinde iki taraflı olarak pişirip bir kenara alın.
- Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları 2'şer cm eninde kesin. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp kestiğiniz hamurları yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin.
- Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin. Tuz ilave edip çırpın. Tereyağını eritin.
- Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün. Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin. 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı kültürlerin meşhur yemeklerini mutfağınıza taşımak istiyorsanız, yöresel yemekler sayfamızda göz atın.
Teşekkür ederiz.