Frambuazlı Ve Çikolatalı Tartölet

Frambuazlı Ve Çikolatalı Tartölet
19 Nisan 2024

Lezzeti ve şık sunumuyla tatlı krizlerine son verecek bir tarifle karşınızdayız. Hazırsanız, frambuazlı ve çikolatalı tartölet nasıl yapılır, şekil verme teknikleri nelerdir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuazlı Ve Çikolatalı Tartölet için

Malzemeler

  • 113 gr tereyağı
  • 3/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gr un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı frambuaz reçeli
  • 200 gr çikolata
  • 150 ml krema

Süslemek için

  • Yarım su bardağı frambuaz
  • Rendelenmiş çikolata
  • Nane yaprakları
Frambuazlı Ve Çikolatalı Tartölet

Nasıl Yapılır

  1. Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Un ve kakaoyu ekleyin. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
  2. Merdane ile hamuru açıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin ve 30 dakika buzdolabında soğutun.
  3. Kalıpları buzdolabından alıp 180 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  4. Tartölet tabanlarına 1 yemek kaşığı kadar frambuaz reçeli dökün. Kremayı ısıtıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  5. Karışımı tartölet kalıplarına paylaştırın ve donuncaya kadar bekletin. Üzerini çikolata rendesi, frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, çikolatalı tart tarifinden ilham alabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo