Elmalı Ve Hamur Kırıntılı Bar

Elmalı Ve Hamur Kırıntılı Bar
18 Eylül 2020

Enerji vermesiyle bilinen meyveli barlar, sindirimin kolaylaşmasını sağlayan besinlerden biridir. İsteğe göre farklı meyvelerle hazırlayabileceğiniz bar tarifini, biz elma ile tatlandırdık. Malzemeler hazırsa, elmalı ve hamur kırıntılı bar tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, okuyucularımız tarafından çok beğenilen bademli kayısılı bar tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Ve Hamur Kırıntılı Bar için

Malzemeler

  • 220 g tereyağı
  • 220 g toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 200 g un
  • 75 g kek unu
  • 2 yemek kaşığı vanilyalı puding tozu
  • 4 elma
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • 75 g un
  • 95 g kek unu
  • 75 g esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 90 g tereyağı
Elmalı Ve Hamur Kırıntılı Bar

Nasıl Yapılır

Üzeri için unlar, şeker, tarçın ve tereyağını parmak uçlarınızla yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat derin dondurucuda bekletin. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını mikserle iyice çırpın. Elenmiş unları ve puding tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili 20 x 30 ölçülerinde fırın kabına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 15 dakika soğutun. İnce dilimlediğiniz elma, bal, rendelenmiş limon kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve kapağı kapalı olarak orta ateşte 5 dakika pişirin. Tabanın üzerine pişirdiğiniz elma dilimlerini yerleştirin. Dondurduğunuz hamuru irice rendeleyip elmaların üzerine serpiştirin ve 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo