Makarnaların en lezzetli eşlikçisi olan beşamel sosu, bu kez tart yapımında kullandık. Milföy hamuru ile kolayca hazırlanan tartı, öğle molalarında ve çay saatlerinde servis edebilirsiniz. Hazırsanız, beşamel soslu ve soğanlı tart yapımı için tarif detaylarına başlayabiliriz.
Tadına doyamayacağınız pratik soğanlı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Azar azar süt ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp beyaz peynirleri içine ufalayarak karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak tart kalıplarını yağlayıp hamurları kalıba yerleştirin. Soğanı içlerine paylaştırıp üzerine beşamel sostan doldurun. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.