Armutlu, Çikolatalı Tart

Armutlu, Çikolatalı Tart
18 Eylül 2020

Antikanserojen ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruyan armut, kan basıncının yükselmesini de engeller. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasın�� sağlayan bu besin, tatlı tariflerinde de kullanılır. Klasik tariflerden sıkılanlar için, faydaları saymakla bitmeyen armudu çikolata ile buluşturduk. Malzemeleriniz hazırsa, hem hafif, hem de leziz armutlu çikolatalı tart tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu, Çikolatalı Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 yumurta sarısı

Dolgusu için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 100 gr toz şeker
  • 60 gr un
  • 2 armut
Armutlu, Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Soğuk ve küp doğranmış tereyağını ekleyip kırıntı görüntüsünü alıncaya kadar mutfak robotunda karıştırın.
  2. Yumurta sarısını ilave edin ve hamur halini alınca yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
  3. Kelepçeli kek kalıbının (20 cm’lik) ya da tart kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba alıp parmaklarınızla yayarak kenarlı olarak yerleştirin.
  4. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut, fasulye gibi bolca kuru bakliyat doldurun ve 15 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlığı alıp 5 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.
  5. Bu arada dolgusunu hazırlayın. Tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin.
  6. Yumurtaları ve şekeri cam bir kasede karıştırın. İçi kaynar su dolu tencereye yerleştirip kenarlardan iz bırakıncaya kadar karıştırın.
  7. Çikolata karışımını ekleyip karıştırın. Unu ilave ederek karıştırın. Karışımı tart tabanına doldurun.
  8. Armutların kabuklarını soyup ince doğrayın ve hamurun üzerine yerleştirin. 190 derece fırında 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğutup servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz; bitter çikolata, krema ve kakao ile hazırlanan çikolatalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo