Tulum Peynirli Poğaça

Tulum Peynirli Poğaça
07 Şubat 2023

Kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak nefis bir poğaça hazırlamaya ne dersiniz? Tulum peyniri, maydanoz ve dereotu ile hazırlanan poğaçayı, sıcak çay eşliğinde tüketebilirsiniz.

Videolu mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tulum Peynirli Poğaça için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 250 tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 2 su bardağı tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Tulum Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 
  2. İç harcını hazırlamak için tulum peynirini ince kıydığınız yeşilliklerle geniş bir kasede karıştırın. 
  3. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp elinizle küçük daireler açın. İçine tulum peynirli harçtan koyup kapatın. 
  4. Hamur bitene kadar minik poğaçalar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo