Labne Peynirli Patlıcanlı Poğaça

Labne Peynirli Patlıcanlı Poğaça
07 Şubat 2023

Şef Elif Edes Tapan'dan @eliftapan yumuşacık ve çok lezzetli patlıcanlı poğaça tarifi ile karşınızdayız. Sabah kahvaltılarının favorisi olacak patlıcanlı poğaçayı, labne peynirli ile buluşturduk ve enfes bir tat ortaya çıktı. Klasik tatlardan sıkılanlar için özel olarak sunulan labne peynirli patlıcanlı poğaça nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Çay sohbetlerine eşlik edecek farklı poğaçalar arıyorsanız, tereyağlı peynirli poğaça ve mayasız poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Labne Peynirli Patlıcanlı Poğaça için

Malzemeler

Poğaça hamuru için:

  • 100 g beyaz veya labne krem peynir
  • 60 g tereyağ
  • 100 g un

İç malzemesi için:

  • 1-2 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
Labne Peynirli Patlıcanlı Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Krem peynir ve tereyağını bir kaba alın ve ezerek karıştırın. Elediğiniz unu ilave ettikten sonra yoğurarak hamur haline getirin.
  2. Hamura top şeklini vererek bir bez veya kağıda sarın ve 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
  3. Fırında közlenmiş patlıcanı temizleyin ve krema, un, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
  4. Dinlenmiş hamuru unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın. Kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile yuvarlak kesin. 
  5. Kesilmiş hamurların yarısına önce yumurta sarısı sürün ve  ortalarına hazırladığınız içten koyun. Üstünü yine kestiğiniz hamurla kapatın ve çevrelerini bir çatal yardımıyla bastırın. Böylece poğaçaların pişerken açılmasını önleyin. 
  6. Fırın tepsisine aldığınız poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Püf Noktası
  • Poğaçaları sotelenmiş mantar, ıspanak, peynir veya kıymalı da yapabilirsiniz.  
  • Eğer fazla yaptığınızı düşünüyorsanız pişirmeden dondurarak da saklayabilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Marziya Akdemir YORUM 20 Mayıs 2024, 20:42
Guzel tarif

Benzer Tarifler

Lezzet Logo