Milföy Hamuru

Milföy Hamuru
03 Temmuz 2024

Marketlerden aldığınız hazır milföy hamurunu evde yapmanız mümkün. Ev yapımı milföy hamuru ve farklı malzemelerle kat kat lezzetler hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 5 malzeme ile milföy hamuru nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırladığınız milföy hamurunu, çilekli yıld��z milföy ve dutlu milföy muffin tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Milföy Hamuru için

Malzemeler

  • 300 gr un
  • 30 gr küp doğranmış margarin
  • 1 tutam tuz
  • 150 ml çok soğuk su
  • 200 gr margarin
Milföy Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Un ve tuzu geniş bir kaseye alarak harmanlayın. 30 gr margarin ekleyip 5 dakika parmak uçlarınızla ezerek una tamamen karıştırın.
  2. Soğuk suyu azar azar ilave ederek bıçak yardımıyla karıştırarak hamur haline getirin. Streç folyoya sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.
  3. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 20 cm x 50 cm boyunda dikdörtgen şeklinde açın.
  4. Oda ısısında yumuşatılmış margarini yağlı kâğıt arasına yerleştirip merdane ile üzerine vurarak 2 cm kalınlığında inceltin.
  5. Yağlı kâğıdı hamurun ortasına ters çevirerek margarini bırakın. Önce kenarları kapatın.
  6. Alttan ve üstten hamuru kapatıp merdane ile fazla bastırmadan 20 cm genişliğinde, 55 cm uzunluğunda dikdörtgen şeklinde açın.
  7. Hamuru tekrar alttan ve üstten kapatın. Kenarlarındaki unları fırçayla temizleyin. Katlanmış tarafı sağınıza gelecek şekilde çevirin.
  8. Tekrar aynı şekilde açıp katlayarak üzerine iki parmağınızı batırıp işaretleyin.
  9. Sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada bir poşetin içine buz doldurup soğuması için hamuru açacağınız tezgahın üzerine bırakın.
  10. Hamuru yine merdane ile dikdörtgen açın ve bu sefer uçlarını merkezde karşılıklı olacak şekilde katlayın.
  11. Yine önce alttan sonra üstten kapatın. Üzerine dört parmağınızla bastırın ve strech filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.
  12. Bu arada yine buzlu torbayı tezgâha alın. Hamuru buzdolabından çıkartıp 2 defa daha açıp katlayın.
  13. 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra hamur kullanıma hazır olacak. Hamuru merdane ile açıp dilediğiniz boyutlarda keserek kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo