Hamuru için yumurta akı, zeytinyağı, süt ve mayayı geniş
bir yoğurma kabında karıştırın.
Toz şeker ve unu ilave
edip kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde
yoğurun.
Hamur toparlanmaya başladığında üzerini nemli
bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin.
Mayalanan hamuru
unlanmış tezgah üzerine alıp elinizle yuvarlak açın.
Arasına domates, salatalık ve dil peyniri yerleştirip
önce uzunlamasına sonra enine ikiye katlayın.
Cepli
poğaçalarınızı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine
yerleştirin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü bir kasede
karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
Çörek otu serpip
önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika
pişirin. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.