Elmalı Turta

Elmalı Turta
22 Mart 2023

Mevsim meyveleri ile hazırlanan elmalı turta, çay sohbetlerinin vazgeçilmezi olacak. Yaklaşık 40 dakika da hazırlayabileceğiniz elmalı turtayı, meyveli soslar ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, pratik elmalı turta nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Elmalı Turta için

Malzemeler

Hamur için;

  • 2 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı 
  • 4-5 su bardağı un 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker

İçi için;

  • 5 adet kırmızı elma
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • İsteğe bağlı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri (piştikten sonra)
  • Yumurta sarısı
Elmalı Turta

Nasıl Yapılır

  1. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. 
  2. Tereyağı, yumurta, süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Ardıdan unlu karışımı ilave edin ve bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. 
  3. Hazırladığınız hamuru dinlendirmeye bırakın .
  4. İç harç için elmaları rendeleyin. 
  5. Rendelenmiş elmaları baharat ve şeker ile birlikte ocağa alın ve kavurun. Cevizi ilave edin. 
  6. Harcı soğumaya bırakın. 
  7. Hamurun 2/3'ünü açın ve tart kalıbınıza yerleştirin. 
  8. Üzerine harcı yayın. 
  9. Kalan hamuru açın ve şeritler kesin. 
  10. Kafes şeklinde üzerine yerleştirin. 
  11. Yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kontrollü pişirin. 
  12. Pudra şekeri dökerek servis edin. 
Servis Önerisi

Pudra şekeri ve vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız elmaların çürük olmamasına dikkat edin.
  • Turta hamuruna kafes şekli vermek için, pizza dilimleyici kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo