Turna Yemişli Tatlı Ekmek

Turna Yemişli Tatlı Ekmek
03 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Turna Yemişli Tatlı Ekmek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket maya
  • 1⁄4 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dolgusu için

  • 2 su bardağı turna yemişi
  • 1⁄2 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakal suyu
  • 1⁄4 su bardağı su

Frosting için

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1⁄2 tatlı kaşığı vanilya özü
Turna Yemişli Tatlı Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Maya, toz şeker ve sütü geniş bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve tereyağını ekleyin. Un ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  2. Dolgusu için; turna yemişlerini ikiye bölün. Tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın. 5 dakika kaynamaya bırakıp ocaktan alın.
  3. Hamuru unlanmış tezgaha alıp dikdörtgen şeklinde açın. Turna yemişli karışımı üzerine sürüp rulo şeklinde sarın. 3’er santim kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Frosting için tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp pişen ekmeğin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltılarda sunabileceğiniz tarçınlı ve üzümlü tatlı ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo