Hazır Focaccia

Hazır Focaccia
13 Mart 2024

Akdeniz’in ılık esintisi Dr. Oetker ile mutfaklarımıza konuk oluyor. Zeytinyağı ve taze baharatlarla hazırlanan leziz İtalyan ekmeği Focaccia tarifi için:

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Hazır Focaccia için

Malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 çay bardağı ılık süt
  • 2 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal maydanoz
  • dereotu
  • dilimlenmiş siyah zeytin
  • domates kabuğu

Kalıp:

  • Dikdörtgen kalıp (32x22 cm)
Hazır Focaccia

Nasıl Yapılır

Hamurun hazırlanışı:

  1. Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Zeytinyağı, süt ve biberiyeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

Şekillendirme ve pişirme:

  1. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
  2. Turbo pişirme: 170 °C
  3. Alt-üst pişirme: 180 °C
  4. Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Kaşar peynirlerini ekleyip kısa bir süre yoğurun ve kalıba alın. Eliniz ile bastırarak yayın.
  5. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda hamurun üzerini maydanoz, dereotu, dilimlenmiş zeytin ve domates kabuğundan yapılmış güller ile süsleyip pişirin.

Pişirme süresi:

  1. Yaklaşık 25-30 dakika
  2. Fırından çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını sürün. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

    https://www.droetker.com.tr/tr-tr/urunler/yardimcilar/genel
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo