Küp doğradığınız havucu bezelyeyle birlikte bir tencereye alarak hafif soteleyin.
Ayrı bir tavada iri çekilmiş bademleri çok az zeytinyağında hafifçe kavurun. Yıkayıp
süzdüğünüz pirinçleri bir pilav tenceresine alıp zeytinyağında çok hafif kavurun.
Suyunu ekleyip pilavınızı pişmeye bırakın. Havuç, bezelye ve haşlayıp küp doğradığınız
tavuk göğsünü demlenen pilavınıza ekleyin. Tuz, karabiber ve bademleri ilave ederek
karıştırın. Yufkaları tezgaha yayın. Her bir yufkadan 6 parça üçgen kesin. Üçgenleri
üç kısımları dışarda kalacak şekilde bir kaseye dizin. Üzerine zeytinyağı sürüp
sebzeli pilavdan koyun. Kenardan sarkan yufkalar ile pilavın üzerini kapatın. Kaseyi
ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi
tekrarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200
derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.