Anne Sütlacı

Anne Sütlacı
13 Ocak 2025

Ev yapımı anne sütlacı, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla buluşturuyor. Hem sağlıklı hem de tatlı bir keyif için mükemmel bir seçenek! İşte anne sütlacı tarifi:

Nişastasız Sütlaç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon anne sütlacı kaç kaloridir?

Bir porsiyon anne sütlacı 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Anne Sütlacı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:

  • Toz tarçın
Anne Sütlacı

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye yıkanmış ve suyunu süzdürülmüş pirinçleri koyun, üzerine sıcak suyu ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
  2. Pirinçler yumuşadıktan sonra, üzerine sütü ilave edin ve bir bardak şekeri ekleyin. Karışımı 30-35 dakika boyunca kaynamaya bırakın.
  3. Piştikten sonra, sütlacı hemen kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra, kaseleri buzdolabına koyun.
  4. Bir gece boyunca buzdolabında bekletmek, kıvamının daha iyi olmasını sağlar. Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpip, soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Sütlacın üzerine tarçın serperek şık bir sunum yapabilirsiniz. Ayrıca ceviz içi veya fındık serpmek, tatlıya ekstra bir lezzet katacaktır.
  • Sütlacın üzerine taze meyve püresi veya meyve dilimleri ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Özellikle çilek, frambuaz veya yaban mersini gibi meyvelerle servis oldukça lezzetli olacaktır.
  • Sütlacın üzerine kavrulmuş fındık veya badem serpmek, hem görsel açıdan şık hem de lezzet açısından zenginleştirici bir seçenek olabilir.
  • ırında sütlaç yapmak isterseniz, sütlacı kaselere döktükten sonra üst kısmının kızarması için 180°C fırında 10-15 dakika kadar pişirebilirsiniz. Fırınlanmış sütlaç, klasik sütlacın farklı bir yorumudur.
Püf Noktası
  • Pirinci fazla yıkamamak, nişastasının kaybolmamasını sağlar ve sütlacın kıvamı daha yoğun olur. Pirinçleri sadece az bir şekilde yıkayıp suyunu süzmek yeterlidir.
  • Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer daha az tatlı seviyorsanız, şekeri azaltabilirsiniz. Anne sütüyle yapıldığında şeker ilavesi gereksiz olabilir, ancak diğer sütler için şeker eklemek yaygındır.
  • Sütlacınızın topaklanmaması ve düzgün kıvam alması için pişirme sırasında sürekli karıştırmaya özen gösterin. Karıştırmadığınız takdirde sütlacın altı tutabilir.
  • Eğer sütlacınızın kıvamı yeterince yoğun olmadıysa, bir yemek kaşığı nişasta ekleyerek kıvamını daha yoğun hale getirebilirsiniz. Nişastayı bir miktar soğuk suyla açıp, karışıma eklemeyi unutmayın.
  • Sütlacınızın kıvamı daha iyi oturması için, oda sıcaklığına geldikten sonra mutlaka buzdolabında bir gece bekletin. Böylece tatlar birbirine iyice karışacak ve kıvamı daha güzel olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo