Hamuru için, tereyağı ve unu bir karıştırma kabına alın.
Yumurta ve sirkeyi ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur kıvama gelince üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
Rendelediğiniz patatesler, salça ve tuzu ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Ortasına patatesli harçtan yayıp başka bir hamur ile üzerini kapatın.
Hamurdan büyük yıldız şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Kenarlarında kalan hamurları kopartıp yeniden yoğurun.
Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Yıldız börekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.