Vegan Çiğ Börek

Vegan Çiğ Börek
16 Ağustos 2023

Çiğ Börek, Eskişehir mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Genellikle kıyma ve peynirli harç ile doldurulan bu böreği, vegan menüleri için de uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, vegan çiğ börek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Eskişehir usulü çi börek tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vegan Çiğ Börek için

Malzemeler

Hamur için:

  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı ılık su

İç harcı için:

  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Roka
Vegan Çiğ Börek

Nasıl Yapılır

  1. Bir kabın içine un, tuz ve zeytinyağını alın. Üzerine yavaş yavaş su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 
  2. Hamurun üzerini örtün ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Bu esnada soğan ve patatesleri rendeleyin. Suyunu sıkarak süzün. Üzerine baharat ve roka ilave edin. Dilerseniz, dereotu da ekleyebilirsiniz.
  4. Hamuru oklava ile açın ve daire şeklinde kesin. 
  5. Hamurun içine iç harcı ekleyin ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını döndürerek şekil verin.
  6. Bu esnada tavada ayçiçek yağını kızdırın. Hazırladığınız börekleri önlü arkalı şekilde kızartın.
  7. Kızaran börekleri kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo