İncecik baklavalık yufka, eriyen beyaz peynir ve baharatların enfes uyumu... Üzerine gezdirilen bal ile lezzeti zirveye taşıyan bu tarifi mutlaka deneyin.
Öncelikle bir baklavalık yufkayı düz bir yüzeye serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürerek yağlayın. Üzerine ikinci baklavalık yufkayı serin ve aynı şekilde yağlayın.
Yufkanın ortasına ince bir dilim beyaz peynir yerleştirin. Peynirin üzerine kekik ve pul biber serpiştirin. Ardından, yufkanın bir kenarını peynirin üzerine kapatın ve katlamaya başlayın.
Katladıktan sonra kenarlarından kesin ve yufkanın uçlarını ortada birleştirin. Katlama işlemi tamamlandıktan sonra, her iki tarafını yaklaşık 2 dakika kızartın.
Kızarttığınız tiropitayı servis tabağına alın ve üzerine bal gezdirerek sıcak olarak servis edin.
Teşekkür ederiz.