Havuçlu Kabaklı Börek

Havuçlu Kabaklı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Kabaklı Börek için

Malzemeler

  • 2 havuç
  • 4 kabak
  • 250 g beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • Yarım litre süt
  • 4 yufka
Havuçlu Kabaklı Börek

Nasıl Yapılır

Havuç, kabak ve beyaz peyniri rendeleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Yufkaların bir tanesini ayırıp diğerlerini elinizle minik parçalara bölerek yumurtalı karışıma ekleyin. Yumurtalı karışımı kabaklı harç ile birleştirip tekrar karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın kabını yağlayıp ayırdığınız yufkayı kabın tabanına serip kenarlardan sarkan fazlalıkları da kabın tabanına ekleyin ve yumurtalı karışımı üzerine boşaltın. Üzerini bir spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Pratik ve hafif kabaklı börek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo