Soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip 2 dakika kavurun. Mercimek, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağı ile sütü karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine süt karışımından sürüp ikinci yufkayı üzerine yayın. 4 parmak kalınlığında şeritler kesin ve her şeridin uç kısmına mercimekli harçtan yerleştirin. Muska şeklinde sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Börekleri sütlü harca batırıp galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.