En popüler hamur işlerinden biri olan poğaça, Osmanlı mutfağında sadece önemli konuklara sunulurdu. Zaman içinde farklı malzemelerle birleştirilen bu besin, hemen hemen her kültürde mevcuttur. Eski zamanlarda 'bohça' adıyla bilinen poğaçanın ana malzemeleri un ve mayadır. Yağ ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Çay saatlerine renk katacak bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Hazırsanız, püf noktaları ve detaylı anlatımıyla uzun süre tüketebileceğiniz pratik bayatlamayan poğaça tarifine başlayabiliriz.
Öğle aralarında veya misafir ağırlarken sunulan poğaça tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı tereyağlı peynirli poğaça tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Harç için
Üzeri için
Bayatlamayan Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Bayatlamayan Poğaça Kaç Kaloridir?
Teşekkür ederiz.