Hamur için
Sos için
Tavuğu temizleyip yıkayın ve iri parçalar halinde kesin. Büyük bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin. Havuç, pırasa ve kerevizleri temizleyip iri parçalar halinde kesin ve soyulmuş soğanla birlikte tencereye ekleyin. Suyu ilave edip defneyaprakları, karabiber ve tuzu ekleyin. Orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Hamuru hazırlamak için, unu bir kaba alın. Yumuşamış margarin ve yumurta ilave edip karıştırın. Azar azar su ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarın.
Tavuk etlerini kevgirle sudan alın. Kemiklerini ve derisini çıkarıp etleri küçük parçalara bölün. Sebzeleri kevgirle bir tabağa alın. Haşlama suyunu süzgeçten süzün.
Bir tencerede 50 gr margarini eritip yarım bardak unu ekleyin ve kavurun. Rengi sararınca haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave edip pişirin ve ılındırın.
Hamurdan küçük bir parça ayırıp kalanını kalıbı kaplayacak büyüklükte açın. Üzerine oval ya da yuvarlak fırın kalıbını ters kapatıp bıçakla çevresinden kesin. Kalan parçalardan 1-2 cm eninde şeritler kesin. Ayırdığınız hamur parçasından da yapraklar kesin.
Etleri, sebzeleri ve sosu kalıba alıp karıştırın. şeritleri kalıbın kenar yüzeyine yerleştirip büyük hamuru üzerine kapatın. Küçük yapraklarla orta kısmına dekor yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.