Tavuk Sandal
02 Ocak 2025

Hem şık hem de pratik bir yemek! Haşlanmış kabaklar, tavuklu harç ve beşamel sosla fırında buluşarak nefis bir lezzet ortaya çıkıyor. Üzeri kaşar peyniriyle tam bir ziyafete dönüşüyor! İşte Tavuk sandal tarifi:

Air Fryer'da Kabak Sandal tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tavuk sandal kaç kaloridir?

Bir porsiyon tavuk sandal 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Sandal için

Malzemeler

  • 3 adet kabak

İç Harcı İçin:

  • 400 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Sosu İçin:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk Sandal

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kabakları alacalı şekilde soyun, iç kısımlarını çıkarın ve su dolu bir tencerede kabaklar orta sertlikte olacak şekilde haşlayın. 
  2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve tavukları ekleyerek pişirin. Ardından doğranmış soğan ve biberleri ekleyin, 4 dakika kadar pişirmeye devam edin. Karışımı soğumaya bırakın.
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip karıştırın. Ardından süt, tuz ve muskat rendesi ekleyin ve 3 dakika boyunca pişirin. Pişen beşamel sosu tavuklu harca ekleyin ve karıştırın.
  4. Fırın tepsisine haşlanmış kabakları dizin, içine tavuklu harcı yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  5. Bir kasede domates salçası ve suyu karıştırın, bu karışımı kabakların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan tavuk sandal yemeğini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tavuklu kabak sandal yemeği, yanına sade pilav ya da sebzeli pilav tercih edebilirsiniz.
  • Yoğurt, bu yemeğin lezzetini tamamlayan bir başka alternatiftir.
  • Hafif bir yeşil salata, yemeğin yanında taze bir dokunuş sağlar. Marullarla, zeytinyağlı bir sosla servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kabakları haşlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kabakları fazla haşlamamaktır. Orta sertlikte kalması gerekir, çünkü fırında pişerken fazla yumuşarsa dağılabilir.
  • Beşamel sosu hazırlarken sürekli karıştırmaya özen gösterin, bu sayede topaklanma olmaz ve pürüzsüz bir sos elde edersiniz.
  • Tavukları pişirirken fazla sularının çıkmaması için yüksek ısıda pişirin. Bu, tavukların daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar.
  • Kabaklar fırından çıktıktan sonra hemen servis yapın. Fırından çıktığında sıcak ve peynirin erimiş olması, yemeğin tadını daha da artırır.
  • Yemeğin üstüne ekleyeceğiniz kaşar peynirinin rendesi ince olursa, daha güzel erir ve yemeğin üzerinde pürüzsüz bir tabaka oluşturur. Dilerseniz, kaşar peynirinin yanı sıra mozzarella peynir de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo