Fırında Bol Sebzeli Tavuk Güveç

Fırında Bol Sebzeli Tavuk Güveç
15 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Bol Sebzeli Tavuk Güveç için

Malzemeler

  • 500 g tavuk eti (Tercihen kalça tarafı)
  • 4-5 adet taze patates
  • 3 adet havuç
  • 10 adet mantar
  • 10 adet kuru erik
  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 10 diş sarımsak
  • 10 adet kestane
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3-4 dal dereotu
  • 50 g tereyağı
Fırında Bol Sebzeli Tavuk Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etini ceviz büyüklüğünde doğrayın. Patatesleri kabuğuyla birlikte dörde kesin. Havuçları boyuna dörde kesin. Mantarları dilimleyin.
  2. Limonu ve portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Sarımsakların kabuğunu soyun. Kestanelerin de kabuğunu soyun.
  3. Tereyağı ve dereotu dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kapta harmanlayın.
  4. Isıya dayanıklı fırın kabına veya toprak kaba aktarın. Kabın üzerini kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
  5. Üzerindeki kapağı alın, tereyağı parçalarını serpin. Tekrar sıcak fırına verin, 10 dakika sonra fırından alın. En son kıyılmış dereotu ekleyerek tatlandırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo