Brüksel Lahanalı Ve Tavuk Etli Noodle

Brüksel Lahanalı Ve Tavuk Etli Noodle
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Brüksel Lahanalı Ve Tavuk Etli Noodle için

Malzemeler

  • 100 gr noodle
  • 100 gr pazı yaprağı
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 25 gr taze zencefil
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 6 Brüksel lahanası

Sos için

  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Yarım limonun suyu
Brüksel Lahanalı Ve Tavuk Etli Noodle

Nasıl Yapılır

  1. Noodle’ı paket üzerinde yazan tarife göre haşlayıp suyunu süzün. Pazı yapraklarını yıkayıp ikiye bölün ve kaynar suya ekleyin.
  2. 2 dakika haşlayıp içinde buzlu su bulunan bir kaba alın. Bir dakika bekletip pazıları süzgece aktarın.
  3. Brüksel lahanalarını kaynar suya ekleyip 5 dakika pişirin ve suyunu süzün. Dolmalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip ince uzun parçalar şeklinde doğrayın.
  4. Tavuk etini zedelemeden küp şeklinde doğrayın. Susam yağını tavaya alıp biberi ekleyin. Sebzeleri 2-3 dakika soteleyip tavuk etini ilave edin.
  5. Zedelemeden kızartın. Brüksel lahanalarını iri parçalar şeklinde kesin. Noodle, pazı, tavuk eti, kırmızı biber, Brüksel lahanası ve kıyılmış taze zencefili geniş bir servis tabağına alın.
  6. Soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu bir kasede çırpın. Malzemenin üzerine ekleyip harmanlayın. Servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo