Afrodizyak Tavuk Eti

Afrodizyak Tavuk Eti
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Afrodizyak Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça eti
  • 50 gr kuru kayısı
  • 1 kahve fincanı kırmızı şarap
  • 4 közlenmiş salçalık biber
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • Defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Afrodizyak Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Kuru kayısıları yumuşaması için şarapta bekletin. Süzdürüp şarabı bir kenara alın. Soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ezin. Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber, defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Kayısıları küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo