Soğanları rendeleyin, maydanozu kıyın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, maydanoz, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun.
Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırarak oval şekil verin. Her birinin orta kısmını çukurlaştırıp mekik şekline getirin.
Fırın tepsisini biraz margarinle yağlayıp köfteleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup kararmaması için hemen limonlu suya atın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
1 kaşık margarini tavada eritip unu pembeleştirin. Patlıcan püresini ilave edip tuz serpin. Karıştırarak birkaç dakika pişirin, ateşten alın.
Teşekkür ederiz.