Kıymalı Patlıcan Yemeği

Kıymalı Patlıcan Yemeği
18 Eylül 2024

Türk mutfağında sık sık kullanılan patlıcan, karnıyarık, imam bayıldı, patlıcan musakka gibi tariflerin ana malzemesidir. Kızartması ayrı lezzetli, fırınlaması ayrı lezzetli olan patlıcanı, bu kez kıymalı patlıcan yemeği tarifinde kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Suyuna ekmek banacağınız, yemeye doyamayacağınız nefis mi nefis kıymalı patlıcan yemeği için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamıza göz atın.

Bir porsiyon Kıymalı patlıcan yemeği kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kıymalı patlıcan yemeği 320 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Kıymalı Patlıcan Yemeği için

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kıymalı Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayın ve alacalı şekilde soyun, patlıcanları acılıklarını gidermek için tuzlu suda bekletin.
  2. Bir tencereyi ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.
  3. Isınan zeytinyağına kıymayı ekleyin ve kavurun.
  4. Soğanı yemeklik doğrayın ve sarımsakları ezin.
  5. Doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları tencereye ekleyin.
  6. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Biberleri yıkayın, boyuna ikiye bölün ve ince ince doğrayın.
  8. Doğranmış biberleri tencereye ekleyin.
  9. Domatesleri küp küp doğrayın ve patlıcanlarla birlikte tencereye ekleyin.
  10. Tüm malzemeleri bir süre kavurun.
  11. Tencereye yeterince su ekleyin ve karıştırın.
  12. Yemeği kısık ateşte pişmeye bırakın.
  13. Kıymalı Patlıcan Yemeği servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kıymalı Patlıcan Yemeği’nin yanında klasik bir pirinç pilavı  veya bulgur pilavı sunarak yemeği daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
  • Taze yeşillikler, domates, salatalık, biber ve limon suyu ile hazırlanan mevsim salatası, yemeğin yanında ferahlatıcı ve sağlıklı bir seçenek sunar.
  • Cacık veya ayran, yemeğinizin yanında serinletici ve hafif bir içecek seçeneği olarak sunulabilir.
Püf Noktası
  • Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda bekletin. Bu, patlıcanların acılığını alır ve pişirme sırasında daha az yağ çekmelerini sağlar.
  • Patlıcanları tuzlu sudan çıkardıktan sonra iyice kurulayın. Bu, fazla suyun yemekle birleşmesini engeller ve yemeğin kıvamını korur.
  • Su ekledikten sonra yemeği kısık ateşte pişirin. Bu, sebzelerin ve kıymanın tam olarak yumuşamasını ve tatların birleşmesini sağlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo