Halep Sarma

Halep Sarma
14 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Halep Sarma için

Malzemeler

  • 500 gr çiğ burma kadayıf
  • 150 gr Antep fıstığı veya ceviz içi
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Halep Sarma

Nasıl Yapılır

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Şerbeti ılındırın. Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar koparın. İçine ufalanmış Antep fıstığı veya ceviz içini ekleyip sarma şeklinde sarın. Süt ve yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Burma kadayıfı yumurtalı süt karışımına bulayıp ayçiçeği yağında kızartın. Kızartığınız burma kadayıfları ılık şerbete atın. 15 dakika bekletin. Tatlının üzerini kaymak ve ceviz içiyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo