Tavuk kıymasını geniş bir karıştırma kabına
alın. Tuz ve baharatları ilave edip
yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında
15 dakika dinlendirin. Dinlenen
kıymaya ince kıyılmış limon otu ve
kanola yağını ilave edip yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde
parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak
şekil verin. Köfteleri
yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağında
kızartın. Kağıt havlu
üzerine alarak fazla yağını çektirin.
Yeşil soğan ve ince kıydığınız jalepano biberini
geniş bir tavaya alın. Tuz ve karabiberle
tatlandırıp 3-4 dakika soteleyin. Tavuk
suyu ve Hindistan cevizi sütünü ilave
edip kaynatın. Sos kaynamaya başlayınca
ince kıydığınız kişniş ve fesleğenin yarısını
ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip limon
suyu, toz şeker, havuç ve köfteleri ilave
edin. Havuçlar yumuşamaya başlayınca
kalan kişniş ve fesleğeni ilave
edip ocaktan alın. Kızaran köfteleri
bir servis tabağına alın. Üzerine sos
gezdirip sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.