- Patateslerin kabuğunu soyun, parmak şeklinde kesip tuzlu suyun içinde biraz bekletin.
- Patatesleri suyun içinden alın, iyice kurulayın. Bir tavanın içinde iyice kızdırılmış yağda kızartın.
- Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuzu, baharatı ekleyin. İyice yoğurun.
- Köfte harcından küçük parçalar koparıp avucunuzda köfte şekline getirin. Izgarada çok az yağ ilave ederek kızartın.
- Bazlama ekmeğini tost makinesinde bastırmadan hafifçe ısıtın. İçine ızgarada kızarttığınız köfteleri, dilimlenmiş domatesleri, kızarttığınız patatesleri, turşuları, çedar peynirini, ketçap ve hardalı ekleyerek tamamlayın.
Ev yapımı bazlama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.