Bazlama Ve Köfte

Bazlama Ve Köfte
18 Eylül 2020
Bazlama, Karadeniz'in en sevilen ekmek çeşitlerinden biridir. Et yemekleri ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, bazlamalı köfte tarifine başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bazlama Ve Köfte için

Malzemeler

  • 2 adet küçük bazlama ekmeği 
  • 300 g kıyma 
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu 
  • Tuz, kimyon, karabiber 
  • 4 dilim çedar peyniri 
  • 4 dilim turşu 
  • 4 dilim domates 
  • 2 adet orta boy patates 
  • Ketçap, hardal

Kızartmak için 

  • Sıvı yağ
Bazlama Ve Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuğunu soyun, parmak şeklinde kesip tuzlu suyun içinde biraz bekletin. 
  2. Patatesleri suyun içinden alın, iyice kurulayın. Bir tavanın içinde iyice kızdırılmış yağda kızartın.  
  3. Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuzu, baharatı ekleyin. İyice yoğurun.
  4. Köfte harcından küçük parçalar koparıp avucunuzda köfte şekline getirin. Izgarada çok az yağ ilave ederek kızartın. 
  5. Bazlama ekmeğini tost makinesinde bastırmadan hafifçe ısıtın. İçine ızgarada kızarttığınız köfteleri, dilimlenmiş domatesleri, kızarttığınız patatesleri, turşuları, çedar peynirini, ketçap ve hardalı ekleyerek tamamlayın.

Ev yapımı bazlama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo