Sebzeli Zeytinyağlı Enginar

Sebzeli Zeytinyağlı Enginar
14 Eylül 2023

Ana vatanı Etiyopya olarak bilinen enginar, ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz'de yetiştirilir. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlayan bu besin, Fransız ve İtalyan mutfaklarında da sık sık tercih edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında haftada en az iki kez tüketilmelidir. Et ve sebze yemeklerinde yer verilen enginar, besin değeri bakımından zengin olan yemekler arasındadır. Malzemeler hazırsa, sebzeli zeytinyağlı enginar tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Sebzeli Zeytinyağlı Enginar Kaç Kaloridir?

  • Sebzeli zeytinyağlı enginarın 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir.

Hafif ve düşük kalorili zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan zeytinyağlı barbunya tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Sebzeli Zeytinyağlı Enginar için

Malzemeler

  • 5 enginar
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Sebzeli Zeytinyağlı Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğanları ve havuçları küp küp doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ekleyin.
  2. Doğradığınız soğan ve havuçları pembeleşinceye kadar zeytinyağında soteleyin.
  3. pembeleşen soğanların üzerine toz şeker ekleyin. Bu esnada patates ve enginarları da küp şeklinde doğrayın.
  4. Doğranmış patatesleri ve enginarları sotenin içerisine ilave edin.
  5. Daha sonra soteye bezelyeyi ve suyu ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra yarım saat enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Pişen enginarları servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız sebzelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin. 
  • Zeytinyağlı enginarı kısık ateşte az su ile pişirin. Suyunu çektiğinde enginarlar yumuşamadıysa azar azar su ilave edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin olmazsa olmazı toz şekerdir. Yemeğin içerisine atılan bir kaşık şeker, enginarın tadını dengeleyerek daha lezzetli bir hal alacaktır.
  • Yemeğin pişmesine yakın tencere ile kapak arasına yağlı kağıt serin. Yemeğiniz soğuyana kadar kağıdı kaldırmayın.
  • Sebzelerin koyu rengini salması için yemeğin içerisine birkaç damla limon suyu eklemeyi unutmayın.
  • Vaktiniz varsa sebzeli zeytinyağlı enginar yemeğini bir gece dinlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo