Ara sıcaklar, çorbadan sonra ana yemeğin yanında sunulan atıştırmalık olarak servis edilen pratik yemeklerdir. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen ara sıcaklar, sofrayı kısa sürede donatmanızı sağlar. İftar sofralarında ana yemekle birlikte sunabileceğiniz ara sıcak tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, iftar yemeklerinin yanına çok yakışacak, sofrayı ziyafete dönüştürecek 35 nefis ara sıcak tarifi:
Sizler için hazırladığımız iftar menüsü tarifleri ve kolay iftar tatlılarına göz atmayı unutmayın.
Tempura, sebze ve deniz mahsullerinin derin yağda kızartılmasına verilen isimdir. İftar sofralarında deniz ürünlerine yer vermek isteyenler için, özel soslarla harmanlanan karides tempura tarifini öneriyoruz.
Et ve tavuğun yanına çok yakışan patates cips, toz biber, karabiber gibi baharatlarla harmanlanır. Ortalama 25 dakikada hazırlanan baharatlı patates cipsler, ketçap ve mayonezli birlikte sunabilirsiniz.
İftar sofralarında farklı kültürlere yer vermek isteyenler için, İrlanda mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan boxty'i öneriyoruz. Hazırlaması 10, pişirmesi 15 dakika süren boxty, bazı ülkelerde patatesli pankek olarak da bilinir.
Ana yemeğin lezzetini ortaya çıkaracak bir ara sıcak arıyorsanız, kaşar kroket ideal bir seçim olacaktır. Yalnızca 6 malzemeden oluşan kaşar kroketi, 15 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Meksika mutfağından dünyaya yayılan burrito, lavaş, tavuk eti ve chimichurri sosu ile hazırlanır. İsteğe göre farklı harçlarla doldurulan burrito, dilimlenerek servis edilir.
Nevşehir mutfağıyla özdeşleşen dıvıl, patates, bulgur ve yumurta ile hazırlanır. Ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alan dıvıl, yeşilliklerle birlikte sunulur.
Patlıcan dilimlerinin galeta ununa batırılıp kızartılmasıyla hazırlanan parmesanlı patlıcan, genelde et yemeklerinin yanında sunulur. Lezzetini arttırmak için parmesan ve mozzarella peyniri birlikte kullanılır.
Kızarmış ekmek dilimlerinin mantarlı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan tapas, soya sosu ve labne peyniri ile zenginleştirilir. Ortalama 18-20 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.
-
Milföy hamurunun mantar, kaşar peyniri ve salatalık ile doldurulmasıyla hazırlanan volovan, okurlarımız tarafından çok sevilen bir ara sıcak tarifidir. Fransız mutfağından dünyaya yayılan volovan, tavuk ve sebze ile zenginleştirilebilir.
Rus mutfağında farklı çeşitlerle sunulan sırniki, un, lor peyniri ve toz şeker ile hazırlanır. İsteğe göre hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunulan sırniki, orman meyveleri ile birlikte servis edilir.
Kaşar peynirli mantar, büyük boy mantarların kaşar peyniri, biber ve domates ile doldurulmasıyla hazırlanır. Sebze ve et yemekleriyle birlikte sunulan kaşar peynirli mantarın porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir.
Antakya mutfağıyla özdeşleşen kaytaz böreği, kıymalı harç ile doldurulur. Özellikle çayın yanına çok yakışan bu börek, hafif iftar yemekleriyle birlikte servis edilir.
Ramazan'da kilo kontrolüne dikkat edenler için, havuç, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyuyla hazırlanan havuç dilimlerini öneriyoruz. Diyet listelerine de uygun olan zeytinyağlı havuç dilimlerinin porsiyonu, ortalama 50 kaloridir.
Mantar, süt ve kiş hamuru ile hazırlanan mantarlı kiş, yüksek oranda protein içerir. Küçük porsiyonlarda sunulan mantarlı kiş, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
İftar sofralarında balık yemeklerine yer vermek isteyenler için, nefis bir tarifimiz var. Somon fümelerin ricotta peyniri ve ıspanak ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, zengin besin değerlerine sahiptir.
Yumurta, yeşil soğan, maydanoz ve nane ile hazırlanan yumurta öccesi, Antakya ve çevresinde sık sık tüketilir. Görünümü pankeke benzeyen yumurta öccesi hem iftarda, hem de sahurda tüketilebilir.
Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağından yayılan aussie pie, 'etli turta' ismiyle de bilinir. İç harcı dana eti ile doldurulan aussie pie, kalabalık sofraların favorisidir.
Krema ve baharatlarla harmanlanan tavuk etinin fırında pişirilmesiyle hazırlan cipsli çıtır tavuk, sebze yemekleriyle birlikte sunulur. Dışının çıtır çıtır olması için mısır cipsine bulayabilirsiniz.
Hazır yufka ile nefis mi nefis bir börek hazırlamaya ne dersiniz? İç harcı isteğe göre peynir, patates ve ıspanak ile doldurulan börekleri, kızgın yağda kızartabilirsiniz.
İç harcı kıyma, biber ve soğan ile doldurulan ikramlık pideler, küçük porsiyonlar halinde sunulur. İsteğe göre patatesli versiyonunu da deneyebilirsiniz.
Hafifliği ile hemen hemen her yemeğin yanına yakışan patates topları, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır. Patatese çıtırlık vermek için mısır gevreği kullanabilirsiniz.
Kiş, sebze, peynir ve şarküteri ürünleri ile hazırlanan bir hamur işidir. İç harcı kabak, ıspanak ve pırasa ile doldurulan sebzeli kiş, küçük boyutlar halinde sunulur.
Milföy ve sosis ile hazırlanan bu tarif, ana yemeğin yanına çok yakışacak bir atıştırmalıktır. Ortalama 30 dakikada hazırlanır. Yanında 3 farklı sos eşliğinde servis edilir.
Fransız mutfağıyla özdeşleşen ciğer terin, ekmek üzerine sürülen terin ile hazırlanır. İsteğe göre kaz veya tavuk ciğeri kullanılabilir. Kornişon turşu eşliğinde servis edilir.
Arancini, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan bir lezzettir. Risotto ile hazırlanan bu toplar, isteğe göre kürdana batırılarak da sunulabilir. Kabalık sofralar için idealdir.
Ocakbaşı, restoran ve lokantalarda sık sık karşılaştığımız bir tarifle karşınızdayız. Lezzeti ve küçük porsiyonlu oluşu ile ara sıcak olarak servis edebilirsiniz
Paçanga böreği yufka ile yapılan, kaşar, pastırma, domates ve biber kullanılan lezzetli bir börektir. Özellikle iftar sofralarında servis edilir.
Eğer deniz ürünleri temelli bir sofra kuruyorsanız, bu sofranın vazgeçilmez ara sıcağı kalamardır. Bir kaç püf noktaya uyarak evde leziz bir kalamar hazırlayabilirsiniz.
Falafel, künefe ve humus gibi Orta Doğu'ya mal olmuş lezzetlerden biridir. Özellikle Lübnan, İsrail ve Filistin mutfağında tüketilen bu lezzet, nohut ve galeta unu karışımından oluşur. Falafel, ara sıcak olarak yemeklerin yanında sunulur.
İster haşlama isterseniz de kızartma olarak hazırlayabileceğiniz ve sunabileceğiniz bir lezzet.
Karnabaharın baharatlarla marine edilip air fryer'da pişirilmesiyle hazırlanan bu tarif, iftar sofralarında sunabileceğiniz en iyi atıştırmalıklardan biridir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Hellim peynirinin hava fritözünde pişirilmesiyle hazırlanan tarif, özellikle sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. Hellim kızartmasını 10 dakika içinde sunabilirsiniz.
Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan kaşarlı mantar, 20-25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Şef Başak Öngel Demirkale'nin videolu anlatımıyla kaşarlı mantarı kolayca hazırlayabilirsiniz.
Enginar, tuz, limon ve maydanoz ile hazırlanan bu cips, enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Kızarttığınız enginar cipsleri bekletmeden servis edin.
Havuç, yoğurt, sarımsak ve ceviz ile hazırlanan havuç tarator, iftar sofralarında hem meze, hem de ara sıcak olarak sunulabilir. Ortalama 15 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;