Ciğer Şarmula

Ciğer Şarmula
03 Aralık 2024

Yazı ve Fotoğraflar: Ayfer Yavi

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ciğer Şarmula için

Malzemeler

  • 500 gr dana ciğer (yaprak şeklinde kesilmiş)
  • 10 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 adet kurutulmuş Arnavut biberi
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Zeytinyağı
Ciğer Şarmula

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını kızdırıp ciğerleri alt-üst ederek pişirin. Tuzlayın. 
  2. Ciğerleri alıp kalan zeytinyağında sarımsak, şeker, sirke ve Arnavut biberini 2-3 dakika pişirip ciğerlerin üzerine dökün. 
  3. Sıcak olarak soğanlı patates ile beraber servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo