Lüferin içi kısmını temizleyip kılçıklarını çıkarın. Balığı ikiye bölmeden, sırtı birleşik kalacak şekilde fileto haline getirin.
Mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Karidesleri de dilimleyin. Kaşarpeynirini rendeleyin. Dolmalık biberi temizleyip doğrayın.
Teflon tavada sıvıyağın yarısını ısıtıp kırmızıbiber, mantar, karides, ıspanak ve sarımsağı soteleyin. Ocaktan almadan önce içine az miktarda çırpılmış krema, tuz ve kaşarpeynirini ilave edin.
Hazırladığınız harcı lüferin içine doldurup kapatın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış ızgarada 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Video
yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.