Lipsoz Balığı

Lipsoz Balığı
02 Aralık 2024

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Kemiklerinden çıkan lezzeti ve çıtır filetosuyla lipsoz balığı, sebzelerin tatlı dokunuşuyla buluşuyor.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lipsoz Balığı için

Malzemeler

  • 1 kg lipsoz balığı
  • 5 adet arpacık soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 4 adet cherry domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Lipsoz Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Lipsoz balığını kemiklerinden çıkarıp fileto haline getirin. 
  2. Kemiklerini kızgın yağda kızartın. 
  3. Filetoları jülyen doğrayın, unlayın ve kızgın yağda pişirin. 
  4. Ayrı bir tavada doğranmış arpacık soğan, sarımsak, kapya biber, sivri biber ve cherry domatesleri karamelize olana kadar soteleyin. 
  5. Sotelediğiniz sebzeleri servis tabağına alın.
  6. Üzerine kızarttığınız filetoyu ekleyin. 
  7. Son olarak, kekik, pul biber ve tuz ilave edin. 
  8. Kızarttığınız kemiğin üzerine dökerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo