Izgara Palamut

Izgara Palamut
02 Aralık 2024

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Limon ve sarımsakla marine edilmiş palamut filetosu, fırında ızgara lezzetiyle sofranıza taze bir dokunuş katıyor.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Izgara Palamut için

Malzemeler

  • 2 adet palamut filetosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet roka
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet kapya biber
Izgara Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. 
  2. Palamut filetosunu bu karışımda en az 30 dakika marine edin. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Marine edilmiş palamutları yerleştirin. 
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında palamutları yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 
  5. Fırında üst ızgarayı açıp çevirerek pişirin. Tepsiyi ızgaraya yakın tutun. 
  6. Fırından çıkan palamut balığını servis tabağına alın. 
  7. Garnitür olarak yanına mor soğan, roka ve kapya biber ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo